Política

pròxim orient

Netanyahu, després de la mort de Nasral·là: “La feina encara no ha acabat”

El primer ministre israelià adverteix que venen dies difícils

Assegura que l’eliminació del líder de Hezbol·là canviarà l’equilibri de poder a l’Orient Mitjà

Considera que és un “punt d’inflexió històric” per Israel

El primer ministre israelià, Benjamín Netanyahu, ha fet aquest dissabte al vespre la seva primera declaració després de la mort divendres del líder de Hezbol·là, Hassan Nasral·là, en un atac israelià a Beirut. En un missatge enregistrat en vídeo, el mandatari israelià manté que la mort del líder de la milícia xiïta libanesa representa “un punt d’inflexió històric” per Israel, i adverteix que continuaran “colpejant” els seus enemics.

Considera també que la mort de Nasral·là tindrà un impacte en la guerra a la Franja de Gaza, i farà “avançar” l’alliberament dels ostatges israelians que des de fa gairebé un any es troben en mans de Hamàs dins de l’enclavament palestí.

“Aconseguirem grans fites, però la feina encara no ha acabat”, diu Netanyahu en el missatge de vídeo recollit per Efe, en el qual avisa que venen dies “difícils”.

“Hem saldat els nostres comptes amb el responsable de l’assassinat de nombrosos israelians i molts ciutadans d’altres països, inclosos centenars de nord-americans i desenes de francesos”, afegeix.

El mandatari israelià, segons recull Efe, revela que va autoritzar el bombardeig a la seu central de Hezbol·là, als afores de Beirut, perquè va considerar que eliminar Nasral·là era “una condició necessària” per tornar els residents desplaçats del nord d’Israel a les seves llars i “canviar l’equilibri de poder a la regió al llarg dels anys”.

“Perquè mentre Nasral·là visqués, restauraria ràpidament les capacitats que li traiem a Hezbol·là. Per això, vaig donar l’ordre i Nasral·là ja no està amb nosaltres”, detalla Netanyahu.

En un extens missatge, farcit de paraules d’agraïment cap a les forces aèries, el Ministeri de Defensa i els serveis d’intel·ligència, Netanyahu fa també una crida a la unitat als ciutadans israelians, als quals descriu com un “poble unit i poderós decidit a assegurar la seva existència i el seu futur”.

“No hi ha lloc a l’Iran o a l’Orient Mitjà al qual no arribi el llarg braç d’Israel i avui ja se sap que això és ben cert”, finalment adverteix el mandatari israelià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia