Política

ESPAI

En ruta la missió per tornar a Terra els astronautes ‘atrapats’ a l’EEI

Una missió conjunta de SpaceX i la NASA, amb la participació d’un cosmonauta rus, es va enlairar amb èxit dissabte de Cap Canaveral

La missió tripulada Crew-9 de la NASA i SpaceX , encarregada de tornar a la Terra dos astronautes “atrapats” a l’Estació Espacial Internacional (EEI), té previst acoblar-se aquest diumenge a la tarda a l’estació orbital després d’haver-se enlairat amb èxit la vigília de Cap Canaveral, a Florida (EUA), informa Efe.

La nau Dragon de SpaceX va sortir dissabte a les 13.17 (hora local) del complex aeronàutic després d’un tercer i darrer retard provocat per l’huracà Helene, amb dos tripulants en lloc dels quatre habituals per deixar espai als dos astronautes que esperen a l’EEI per tornar, un viatge que es completarà el febrer de l’any que ve.

En la missió hi participa el comandant, el nord-americà Nick Hague, i el cosmonauta de l’agència russa Roscosmos Aleksandr Gorbunov. Hauran de recollir ’Butch’ Wilmore i Sunita ’Suni’ Williams, astronautes de la càpsula Starliner, de Boeing, “atrapats” a l’EEI. Wilmore i Williams havien de passar poc més d’una setmana a l’EEI, a on van arribar el juny, però després de problemes tècnics de l’aparell que no es van poder resoldre, la NASA va decidir a principis de setembre que esperessin a l’espai fins a poder retornar a Terra a bord del Dragon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia