Política

RELLEU A L’ALIANÇA

Ucraïna i més despesa en Defensa, prioritats de Rutte al capdavant de l’OTAN

L’exprimer ministre neerlandès substitueix Stoltenberg com a secretari general de l’organització aliada, aquest dimarts a Brussel·les

L’exprimer ministre neerlandès Mark Rutte, que ha de rellevar aquest dimarts Jens Stoltenberg com a nou secretari general de l’OTAN, ha destacat que Ucraïna “encapçalarà la llista” de prioritats del seu mandat, com també incrementar la defensa col·lectiva i la dissuasió –objectius en què s’ha d’invertir més– i desenvolupar associacions amb altres països.

En una roda de premsa conjunta amb Stoltenberg a la seu de l’Aliança a Brussel·les, Rutte ha afirmat no “estar preocupat” pel resultat de les eleccions presidencials de novembre als EUA tot assegurant que no tindrà problemes per treballar amb cap dels dos aspirants, Donald Trump i Kamala Harris, als quals “coneix molt bé”.

En l cas de Trump, Rutte ha admès que l’expresident republicà va empènyer els membres de l’OTAN a gastar més en defensa i que va aconseguir aquest objectiu. En els darrers anys, ha augmentat el nombre de països aliats que inverteixen almenys el 2 % del seu producte interior brut (PIB) en defensa i l’organització transatlàntica confia que enguany siguin 23.

Rutte ha destacat que un vincle transatlàntic “fort” és “la base” de l’OTAN i ha insistit en la prioritat d’Ucraïna: “Hem d’assegurar que Ucraïna preval com una nació sobirana, independent i democràtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia