Política

ERC surt del govern de Terrassa i deixa Ballart en minoria per “manca de generositat i consensos”

El detonant ha sigut la intenció de Tot per Terrassa de revertir l’ampliació de l’illa de vianants que es va impulsar el 2021

Tot per Terrassa i Junts asseguren que garantiran la continuïtat del projecte

“Hi ha una manca de generositat i consensos que són imprescindibles” per governar. Amb aquest argument i el detonant de revertir algunes decisions preses el 2021 per ampliar l’illa de vianants de Terrassa, han empés als dos regidors d’ERC a deixar el govern que compartia amb l’alcalde de Tot per Terrassa, Jordi Ballart, –11 regidors– i Junts –dos regidors–, deixant-lo en minoria i amb la voluntat de fer una oposició constructiva i “dialogant” oferint mà estesa en qüestions que han tirat endavant de manera conjunta. Així s’ha expressat la portaveu dels republicans, Ona Martínez, acompanyat del regidor Pep Forn en el transcurs d’una roda de premsa davant de l’Ajuntament.

L’equip de govern que ha quedat amb les dues formacions ha fet un comunicat en el que no fa sang de la decisió dels republicans ni en replica les motivacions. Només “lamenta la decisió presa per aquest grup, alhora que reafirma el seu compromís per seguir treballant per garantir que el projecte de ciutat establert a inicis del mandat continuï avançant de forma efectiva”

“No volem fer un llistat de greuges”, ni tampoc “fer safareig o malparlar “ dels que fins ara han sigut els seus socis ha assegurat Martínez, però ha deixat clar que l’esperit del pacte del mandat passat , justificat perquè era necessari que la ciutat tingués “aire fresc després de 40 anys de govern del PSC”, no ha tingut continuïtat. L’objectiu d’aleshores era “posar al dia la ciutat” i fer-la “europea” en tots els àmbits, es van endegar una estratègia conjunta i consensuada, però en aquest moments, pels republicans, “no hi ha un model clar i un projecte compartit de ciutat”, han reblat.

La decisió de sortir del govern es va prendre ahir per unanimitat a l’assemblea local del partit. Forn ha estat una mica més explícit en acotar la desavinença amb Tot per Terrassa, tot i que molt centrades en temes de mobilitat i sostenibilitat. Sobretot ha lamentat “els canvis de rumb” que es desmarquen en la idea d’impulsar “La Revolució Verda”, un dels eslògans del mandat passat, que passava per ampliar l’illa de vianants sense voluntat de fer una guerra al cotxe. Ara Tot per Terrassa parla de fer una “revisió” per tornar a deixar passar els cotxes en alguns vials, però Forn posa altres exemples d’“anades i vingudes”, com els canvis d’opinió en deixar o no tornar a circular vehicles per la Rambla, els missatges contradictoris sobre deixar passar vehicles per altres carrers (Topete, Arquímedes o Galileu) que porten dècades demanant-se i encara no tenen un projecte clar. “Necessitem marcar un horitzó” i “accelerar”, i “no ho estem fent”, ha afegit.

La decisió de sortir al govern s va prendre després d’una llarga reunió per la qüestió de l’illa de vianants, que no és definitiva, però que en el darrer ple el segon tinent d’Alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona, va donar per fet. Els republicans ja van mostrar el seu desacord, però sobretot els va molestar el to i que no s’hagués parlat ni buscat alternatives abans.

Martínez ja va comunicar ahir la sortida del govern al propi alcalde, Jordi Ballart, i a la portaveu de Junts, Meritxell Lluís. Ara Ballart haurà de remodelar el cartipàs i presentar-lo en les properes hores, ja que Martínez era tercera Tinenta d’Alcalde de l’àrea de Projecció de la ciutat i regidora de Projecció de la Ciutat, Agenda 2030 i Terrassa City of Film, mentre que Forn portava la regidoria d’Economia Social, Innovació, Universitats i Transferència de Coneixement i Turisme. En el comunicat del govern s’assegura que són conscients “de la nova realitat que s’obre” i ho entomen com una “oportunitat per reorganitzar l’estructura política i tècnica municipal i establir nous escenaris per trobar el consens i l’acord en els temes prioritaris de Terrassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia