Política

política

Puigdemont reivindica l’1-O en clau de futur

A través d’un missatge enregistrat i difós a través de les xarxes socials, l’expresident Carles Puigdemont ha volgut commemorar avui el setè aniversari de l’1-O reivindicant només la seva importància històrica sinó, també, la seva vigència i transcendència més enllà del present actual. “Va ser una victòria històrica.. que forma part del passat i alhora del futur” ha manifestat Puigdemont, que ha afegit: “Siguem molts o pocs, estiguem més units o menys, tinguem més o menys força parlamentària, l’1-O és un acte tan contundent que fer política prescindint-ne és faltar el principi de realitat. No hi ha prou goma per esborrar-ho de la nostra història. Poden convertir la Generalitat en una gestoria o en un encefalograma pla però no poden canviar la història”.

L’expresident ha recordat que es va haver d’organitzar el referèndum amb la “hostilitat” de l’estat espanyol, i ha reblat que no s’oblidarà mai el “clima de violència policial” i ha lamentat que, 7 anys després, “cap poder de l’Estat hagi demanat perdó”. També ha defensat que l’independentisme és un projecte “inclusiu” mentre que la “unitat forçada” exclou una gran part de la gent. I ha fet autocrítica per la falta d’unitat. “La societat catalana espera més de tots nosaltres. Ningú pot discutir que ens exigeix des de fa anys que anem units i compartim estratègies. El Consell de la República s’ha involucrat molt per aconseguir-ho, no depèn només de nosaltres, però en tot cas no llençarem la tovallola. I menys ara que la manca d’unitat ha tingut unes conseqüències nefastes per la nació”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia