Política

Ibarretxe té "la consciència tranquil·la" davant el judici que se celebrarà contra ell el 8 de gener

País Basc

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, assegura que té "la consciència tranquil·la" davant el judici que a partir del 8 de gener l'obligarà a seure a bancs dels acusats del Tribunal Superior de Justícia del País Basc, al costat del secretari general del PSE-EE, Patxi López, per les reunions que van mantenir amb Arnaldo Otegi i altres dirigents de Batasuna durant l'últim alto el foc d'ETA. Per Ibarretxe, el que queda d'aquest procés judicial serà "la part final d'un despropòsit".

Segons fonts de la Lehendakaritza, serà la primera vegada que es jutgi un lehendakari per parlar amb Batasuna "quan la mateixa Justícia, en una decisió del Tribunal Suprem, ja va deixar clar fa gairebé un any" que la reunió de representants del govern central amb la formació de la esquerra abertzale, "fins i tot amb ETA, no suposava cap tipus de delicte".

Ibarretxe ha insistit que seguirà endavant perquè "té la consciència tranquil·la" perquè "va fer tot el que havia de fer" conforme al "compromís polític i electoral" que havia adquirit amb la ciutadania basca.

El Tribunal Superior de Justícia del País Basc iniciarà aquest judici per un presumpte delicte de desobediència el pròxim 8 de gener, en què també estan acusat Arnaldo Otegi, el secretari d'Organització del PSE-EE, Rodolfo Ares, i els dirigents de Batasuna Juan José Petrikorena, Pernando Barrena, Rufino Etxeverría i Olatz Dañobeitia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.