Política

Tura defensa que el Pacte Nacional per a la Immigració és "un document de bases" del qual és pot "afegir o retirar el que calgui"

Immigració

L'esborrany del Pacte Nacional de la Immigració que prepara el govern, que preveu entre altres aspectes atorgar el dret de vot als immigrants a les eleccions municipals i facilitar la nacionalitat espanyola a partir del cinquè any de residència és només un  "document de bases" que s'hauria posat "a disposició del diferents sectors socials i forces polítiques" per a que aquestes debatin sobre el seu contingut. Així ho ha assegurat la consellera de Justícia en roda de premsa posterior al consell de govern d'aquest dimarts.

Tura, que ha volgut deixar clar que la reunió executiva no ha tractat d'aquest tema, ha volgut afegir, a preguntes dels periodistes, que el l'esborrany que s'ha donat a conèixer és només un punt de partida per a que "les forces polítiques i socials participin en el debat" i ha insistit que tot i l'existència d'un primer text, "el redactat final pot ser molt diferent" ja que ara cal obrir un periode "on es pugui afegir o retirar o canviar el que calgui". Per tot plegat Tura no ha volgut entrar en detalls del redactat, com la intenció de facilitar l'adquisició de la nacionalitat espanyola als immigrants amb cinc anys de residència, un aspecte que és competència del govern espanyol. Tot i això, la consellera ha defensat "el compromís" del govern de ressoldre aquest Pacte Nacional d'Immigració en l'actual legislatura.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.