Política

tribunals

Fiscalia d’Anticorrupció avala l’intent del jutge d’allargar el cas Volhov

Dona suport a la decisió del jutge Aguirre d’investigar Puigdemont, Mas i altres alts càrrecs tot i que l’Audiència va ordenar tancar la causa de la “trama russa” del procés

La Fiscalia Anticorrupció dona suport a la decisió del jutge d’obrir una nova peça separada per investigar Carles Puigdemont per la suposada ingerència russa en el procés, després que l’Audiència de Barcelona li ordenés tancar el cas Volhov per pròrrogues injustificades.

En un escrit, al qual ha tingut accés Efe, el fiscal Anticorrupció Ricardo Sanz-Gadea s’oposa als recursos que van presentar davant l’Audiència les defenses de Puigdemont, Artur Mas i altres investigats per la nova peça separada que el jutge Joaquín Aguirre va obrir per esquivar l’ordre de l’Audiència, cosa que consideren un “frau de llei”. Al setembre passat, l’Audiència de Barcelona va impedir al jutge continuar investigant les suposades connexions a Rússia per al procés i va anul·lar les diligències practicades des de la pròrroga que va acordar a l’agost del 2023, en una interlocutòria en què li ordenava enviar el cas a judici, amb els indicis recollits fins a aquesta data, o bé arxivar-lo. Per sortejar aquesta resolució, Aguirre va obrir una nova peça separada -alimentada amb proves procedents de les diligències que l’Audiència havia anul·lat- i va enviar un escrit al Tribunal Suprem perquè investigués una desena d’alts càrrecs de diversos governs de la Generalitat, pels delictes de malversació i traïció.

En el seu escrit, el fiscal sosté que la nova investigació es nodreix del contingut dels telèfons dels imputats en diverses peces del cas Volhov -entre elles la que l’Audiència va frenar- i argumenta que la peça oberta per Aguirre “procesalment seria possible i no incorreria en frau de llei”. Segons el fiscal, es justifica seguir la causa, després de dur a terme una anàlisi “detallada” de tots els informes i diligències practicades i “realitzat per si mateix un estudi del contingut dels telèfons intervinguts”.

El fiscal Sanz-Gadea esquiva de respondre en aquest escrit si la causa ha de ser amnistiada, com van al·legar les defenses, i argumenta que aquesta qüestió ha de ser dirimida en el marc dels recursos que els investigats per la suposada ingerència russa van presentar davant l’Audiència de Barcelona contra la denegació del perdó. L’Audiència té pendent decidir si dóna per bona la nova peça separada que va obrir el jutge per investigar Puigdemont, si la causa entra en l’amnistia o si el magistrat ha de ser apartat del cas, com van sol·licitar diverses de les defenses.

En paral·lel, el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) té a les seves mans la querella per prevaricació i malversació que va presentar Puigdemont contra el jutge, pendent de decidir si la investiga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia