Política

unió europea

Un grup d’eurodiputats canta el ‘Bella Ciao’ després del discurs xenòfob d’Orbán

Metsola fa callar els parlamentaris dient que “això no és Eurovisió” ni “‘La casa de papel’”

El primer ministre hongarès relaciona l’arribada de migrants a la Unió Europea amb l’augment de l’homofòbia, la violència contra les dones o l’antisemitisme

La política migratòria i la guerra Ucraïna enfronta el polític ultra i Von der Leyen a l’Eurocambra

“Fem de nou gran Europa’ (Make Europe great again). Amb l’adaptació a Europa del famós lema de Donald Trump, el primer ministre hongarès, l’ultra Viktor Orbán, ha presentat aquest dimecres al Parlament Europeu les prioritats de la presidència hongaresa del Consell, en marxa des del juliol passat, amb un discurs que ha obert fent al·lusió als problemes econòmics de la Unió Europea i en el qual no ha deixat passar l’ocasió per carregar durament contra la política migratòria i d’asil de la UE.

Un discurs que ha estat contestat per un grup d’eurodiputats d’esquerres posats drets cantant l’himne de la resistència antifeixista Bella Ciao, al qual la presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, els ha cridat a l’ordre i fet callant dient: “Això no és Eurovisió. Respectem la dignitat d’aquesta cambra”, ha dit Metsola als eurodiputats, que ha comparat l’escena amb la sèrie La Casa de Papel.

A banda d’aquesta anècdota, el discurs d’Orbán ha topat amb la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, els quals han protagonitzat un xoc frontal en el ple de l’Eurocambra a Estrasburg pel tema migració i la guerra a Ucraïna. Orbán ha intervingut amb un discurs antimigratori en què ha atribuït “l’ascens” de l’antisemitisme, la violència contra les dones i l’homofòbia a la “immigració”, i ha carregat contra la política d’asil europea. “No funciona”, ha destacat l’hongarès. Al seu torn, Von der Leyen ha retret al polític ultra el seu suport al president rus, Vladímir Putin. “Culparien als hongaresos de la invasió soviètica de 1956?”, li ha preguntat la presidenta de la Comissió Europea, segons recull l’ACN. En el torn de rèplica, explica l’agència, Orbán ha acusat l’alemanya de manca “d’independència” política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia