Política

IU, ERC, i ICV reafirmen el seu rebuig als pressupostos i els consideren "irreals"

Política

Els grup parlamentari que comparteixen al Congrés IU, ERC, i ICV ha reafirmat avui el seu rebuig al projecte de pressupostos generals de l'Estat per al 2009 per considerar-los "irreals", contenir escassa inversió en política social i, en el cas específic d'ERC, pel fet que el Govern no hagi aclarit encara quina solució donarà al finançament català i segueixi incomplint l'Estatut.

Els portaveus d'aquests tres partits han desqualificat, més que el seu discurs, el contingut dels primers comptes públics d'aquesta legislatura.

Així, el coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, ha definit Solbes com un ministre "impassible davant de la crisi" que ha defensat un text "impossible en matèria d'ingressos i despeses". A més, ha censurat el projecte per ser "mesquí" amb els que pateixen la crisi i "expansiu" amb els que, com els "banquers", l'han provocat.

Des d'ERC, el seu portaveu parlamentari, Joan Ridao, ha criticat el Govern per "equivocar" les prioritats de despesa i centrar els seus comptes en unes "previsions de creixement marcianes". També ha denunciat que la inversió en política social "se la menjarà tota la despesa" que generarà la desocupació i ha insistit que el projecte no compleix allò establert a l'Estatut en matèria d'inversions a Catalunya ni soluciona l'assumpte del finançament català.

Finalment, el representant d'ICV, Joan Herrera, ha reiterat que Solbes s'ha mostrat "allunyat de la realitat" en sostenir que es compliran les previsions de creixement, s'ha queixat de l'austeritat se circumscrigui a les polítiques socials i al finançament local i autonòmic, i que aquest es propugni "per a la majoria" i no "per als que més tenen"



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.