Política

Puigcercós proposa una gran coalició nacionalista amb partits de tot l'Estat per a Europa

Malgrat que en general les eleccions europees no fan perdre la son als catalans –en l’última convocatòria la participació no va arribar al 40%–, els partits comencen a preparar el terreny per enfrontar-se a uns comicis que poden servir de termòmetre de convocatòries posteriors, ni que sigui perquè són l’inici d’un nou cicle electoral.

Esquerra manté la prioritat de concórrer-hi amb els partits “catalanistes”, sobretot amb CiU, que de moment estudia si repeteix l’aliança amb el PNB i el BNG. Però davant un escenari amb CiU més que improbable, els republicans no descarten treballar per una “gran coalició” de partits nacionalistes de l’Estat, i compatibilitzar així Galeuscat amb l’Europa dels Pobles, en què hi ha ERC i EA.

El president dels republicans, Joan Puigcercós, va proposar ahir aquesta opció amb l’objectiu de “fusionar tot l’espectre nacionalista”, malgrat que va reiterar la seva crida a CiU per “defensar plegats el dret de Catalunya a ser una nació normal al si d’Europa”. Puigcercós va manifestar que “Brussel·les és el nou repte” perquè “no hi ha el TC” i el “catalanisme s’hi pot defensar en millors condicions”.

Les eleccions europees van ser precisament un dels temes de la reunió d’ahir entre el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, i el d’EA, Unai Ziarreta, que es van trobar a la tarda a la seu dels republicans. Durant la reunió Ziarreta va convidar Puigcercós a participar i col·laborar activament en la campanya electoral basca, fet que el líder republicà va acceptar. Seran diversos els dirigents d’ERC que s’abocaran a la campanya de la formació basca, amb un missatge nítidament independentista que també pretén aprofitar Puigcercós.

Els dos líders van ratificar l’aposta per un sobiranisme “radicalment pacífic i democràtic” com a única fórmula perquè tant el País Basc com Catalunya “avancin cap a l’emancipació nacional”. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Audiència pregunta sobre l’amnistia als imputats del jutjat 13 o la consulta a Europa i al TC

barcelona

L’Audiència amnistia l’única activista condemnada pel tall del tren

girona
política

Simó recusa quatre jutges del Suprem en la seva inhabilitació

ERC reclama mesures per assegurar un major retorn social del turisme

girona
política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter