Política

Bush intervé en la convenció republicana a través d'una videoconferència

Món

George W. Bush ha intervingut a través d'una videoconferència en la convenció republicana per donar suport al seu presidenciable, John McCain.

En una intervenció de poc més de vuit minuts, el president nord-americà ha parlat fora del bloc principal d'oradors i des de Washington en una intervenció retransmesa via satèl·lit.

Bush ha assegurat que la vida del candidat republicà a succeir-lo, McCain, "l'ha preparat" per ser "el proper president dels Estats Units."

El president ha recordat els anys que McCain va passar com a presoner de guerra i ha assegurat que si aleshores els seus guardians no van aconseguir tombar-lo, "res en aquest món ho farà".

També ha declarat que els Estats Units necessiten "un president que entengui les eleccions de l'11 de setembre de 2001", quan es van produir els atemptats a Nova York, Washington i Pennsilvània. "Per protegir els Estats Units, hem d'estar a l'ofensiva, aturar els atacs abans que passin i no esperar a patir un altre atemptat", ha declarat Bush, abans d'afegir que "l'home que necessitem és John McCain".

Els aplaudiments que ha rebut el president han posat de manifest el dilema de McCain en aquesta convenció republicana.

Bush és un president molt impopular entre els votants, i la seva acceptació és del 30%, tot i que té el suport de les bases conservadores republicanes. Durant la campanya McCain no ha volgut que se l'associï amb l'actual president nord-americà.

Obama, per la seva banda, ha basat part de la seva campanya a assegurar que un triomf de McCain el 4 de novembre equivaldria a un tercer mandat de Bush.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.