Política

La Cambra rebaixa les exigències del model de finançamet en un 50% pel 2009

Finançament

El president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, ha reconegut que la situació econòmica "condiciona" la negociació del model de finançament i que per això cal "realisme" i "flexibilitat". Per això, Valls ha recordat que l'Estatut recull que el nou model es pot aplicar "de manera gradual" fins el 2011 i ha apostat que es faci d'aquesta manera.

El president ha manifestat que Catalunya necessita de més recursos per cobrir les seves necessitats i que per tant aquesta "flexibilitat" té un "límit" pressupostari que no pot quedar per sota dels 1.750 milions aquest any, que és aproximadament el 50% de la franja de 3.500 a 3.800 milions que el mes de juliol va defensar la Cambra com a millora del finançament per a Catalunya.

Suport a Montilla
El president de la Cambra ha donat "tot el suport" al president de la Generalitat, José Montilla, en la seva negociació a Madrid, i ha enviat un missatge de "discreció i prudència" al conjunt de forces polítiques catalanes.

"Hi ha un que negocia, que és el president de la Generalitat, i altres que fan comentaris amb prudència i discreció i evitant baralles partidistes, que el que fan és perjudicar", ha exposat. "Només hi ha un equip, que és Catalunya", ha reblat.

Valls ha fet aquestes declaracions després de la presentació d'un estudi de la Cambra de Barcelona sobre la presència de les dones en el món empresarial català, que és del 8,8% en els màxims càrrecs de les 400 principals empreses catalanes.

Ridao, sorprès

El secretari general d'ERC, Joan Riado, ha indicat que "aquesta rectificació no deixa de ser sorprenent perquè la primera xifra ja l'havia donat en el context de crisi econòmica". "A més, la crisi no pot ser un pretext ni una excusa per restar finançament a Catalunya", ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.