Política

El govern reivindica la "professionalitat" i "legitimitat" del CAC

Política

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha reivindicat, com a portaveu del govern, la independència del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), en relació amb l'adjudicació de 83 llicències a emissores de ràdio a Catalunya a principis de novembre.

Maragall ha anat més enllà i ha apel·lat a l'orgull que suposa per al país l'existència del CAC, i ha recordat que Catalunya és l'única que compta amb un organisme d'aquesta mena.

En relació amb les adjudicacions, Maragall ha assegurat que es tracta del primer cop que s'adjudiquen llicències "per la via de la professionalitat, en base a uns plecs de condicions, d'aplicació legitima i honesta" a nivell de l'Estat espanyol.

"Si alguna cosa hi ha és un contrast en el sentit positiu per Catalunya en aquest àmbit", ha reblat el conseller d'Educació, que ha recordat que el CAC es regeix per una Llei que en regula les funcions i responsabilitats i que "inclou el reconeixement explícit de la seva independència i plena i total responsabilitat en la presa de decisions".

Del total de 83 llicències de ràdio FM, el Grup Godó n'ha obtingut 17, el Grup Flaix n'ha aconseguit 12, Teletaxi n'ha obtingut 12 i 9 freqüències més han estat per a la Cadena SER. El Grup Planeta n'ha obtingut 8 i Ràdio Estel n'ha aconseguit 4. En total s'havien presentat 1.279 sol·licituds, que corresponien a 73 empreses licitadores.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.