Política

La ministra Chacón vol adequar els uniformes de tall masculí a les formes femenines

Política

Cafeteria de l'exèrcit de l'aire a la zona de Moncloa, a Madrid. On encara, per cert, hi ha un rètol en honor a Franco. Són les 9 del matí. Una tinenta entra, demana un tallat i s'acosta a una sergenta amiga seva. "Escolta, saps si faran gaires uniformes cilindre?". La sergent li respon que no ho sap, però que espera tenir-ne algun de campana.

Evidentment, es tracta d'una situació inventada. Però segur que alguna de semblant arribarà a produir-se després que la ministra de Defensa, Carme Chacón, anunciés ahir que adaptarà els uniformes militars, pensats per a homes, a les formes de les dones. La novetat arribava amb la commemoració del 20è aniversari de la presència femenina a l'exèrcit espanyol. Chacón també explicava que els dissenys es faran aprofitant la feina del ministeri de Sanitat, que fa uns mesos va fer un estudi de les talles de les dones, per adequar la roba de les botigues no només a les models esquelètiques, i que va resumir la tipologia femenina en forma cilindre (poques corbes), diàbolo (formes de pit i malucs) i campana (amplitud de malucs).

On és Bibiana Aído?
En canvi, de qui no es va sentir a parlar és del ministeri d'Igualtat, encapçalat per Bibiana Aído. I això que les mesures anaven destinades a això, a equiparar homes i dones



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.