Política

El primer ministre tailandès assegura que no dimitirà i que continuarà treballant per protegir la democràcia

Món

El primer ministre tailandès, Samak Sundaravej, ha garantit avui en una entrevista de ràdio que no dimitirà ni dissoldrà el Parlament i ha assegurat que el seu govern continuarà treballant per protegir la democràcia.

Samak ha emplaçat els tailandesos que s'ho pensessin bé abans d'unir-se a les manifestacions que se succeeixen des de la setmana passada i ha assegurat que el partit opositor, Aliança Popular per a la Democràcia (APD), no té unes fites polítiques concretes, de manera que els tailandesos no haurien d'unir-se a les protestes.

Les manifestacions continuaran
L'APD, que demana la dimissió del primer ministre, ha afirmat que no deixaran de manifestar-se. "Encara que Samak insisteixi a continuar en el poder, no marxarem. No importa quants dies o anys tardem, fins i tot si ha de ser en la pròxima vida", ha assegurat el líder de l'APD, Sondhi Limthongkul.

El partit opositor, una coalició formada per homes de negocis, activistes i intel·lectuals, acusa Samak d'estar influenciat per l'exprimer ministre Thaksin Shinawatra, enderrocat en un cop d'Estat el 2006, i embolicat en diversos casos de corrupció.

El primer ministre va declarar l'estat d'excepció a Bangkok dimarts per intentar sufocar les manifestacions i els enfrontaments entre els seus partidaris i els seus detractors, que ja han causat un mort i 45 ferits.

Referèndum
El govern tailandès ha proposat avui un pla per convocar un "referèndum popular" i així intentar acabar amb la crisi política desfermada fa una setmana, segons ha informat el ministre de Cultura, Somsak Kietsuranond.

Per ara, s'ha suggerit que la consulta es faci sobre tres preguntes. La primera si el govern hauria de continuar, dimitir o dissoldre el Parlament per celebrar unes noves eleccions. La segona estaria relacionada amb si l'APD hauria de continuar amb les seves protestes. Finalment, hauria de preguntar-se si la proposta de l'APD d'unes noves polítiques per renovar el sistema electoral ha d'acceptar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid