Política

Condemnen a 5 anys de presó l'exdirector general del Territori de les Illes en el segon judici del Cas Andratx

L'Audiència Provincial de les Illes Balears ha condemnat a cinc anys de presó i a una multa de 12.000 euros l'exdirector general del Territori de les Illes, Jaume Massot, pels delictes de falsetat documental i prevaricació urbanística, i a set anys d'inhabilitació per a càrrec públic a l'exalcalde d'Andratx, el popular Eugenio Hidalgo, per prevaricació.

Els dos excàrrecs del Partit Popular van ser jutjats entre el 27 i el 30 d'octubre passat, al costat del germà de l'exalcalde, Juan Carlos Hidalgo, per haver induït a la construcció d'un restaurant il·legal en una zona protegida d'Andratx.

L'auto del jutge assenyala com a inductors de la construcció d'aquest restaurant il·legal els germans Hidalgo i considera provat que la zona on es va ubicar aquest negoci era una Àrea Natural d'Especial Interès. Així mateix, determina que Jaume Massot, que aleshores exercia també com a cap d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Andratx, va emetre certificats i llicències d'obra i activitat a instàncies dels germans Hidalgo per tal de fer possible la construcció d'aquest restaurant il·legal.

En el primer judici, que es va celebrar al maig passat, ja es va condemnar a Eugenio Hidalgo a quatre anys de presó per haver-se fet construir un xalet il·legal, també en una zona protegida del municipi. Durant aquest temps, però, Hidalgo ha estat al carrer perquè va optar per recórrer la sentència. En qualsevol cas i tenint en compte que resten 68 causes per jutjar, tot apunta que l'exalcalde d'Andratx acabarà ingressant a la presó per una qüestió d'acumulació de penes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.