Política

Els 27 aproven destinar 200.000 milions per a reactivar l'economia

Economia

Els líders de la Unió Europea han arribat a un acord per destinar fons equivalents a l'1,5% del PIB comunitari a mesures per a impulsar l'activitat i l'ocupació i deixar enrere la greu crisi econòmica que pateix Europa.

"El Consell Europeu  dóna la seva aprovació al pla de recuperació econòmica",  que ha de servir de marc per a les diferents actuacions que decideixin adoptar els Estats membres i que "es basa en un esfoç equivalent a l'1,5% aproximadament del PIB de la UE", segons assenyala el borrador de conclusions de la cimera que aquest divendres acaba a Brussel·les.

La Comissió Europea va proposar als 27 injectar, en accions coordinades i de manera immediata, un total de 200.000 milions d'euros per reactivar l'economia europea.

La majoria d'aquests fons, 170.000 milions, hauran de sortir dels pressupostos estatals, mentre que les arques comunitàries i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) hauran d'aportar la resta.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.