Política

El nou Codi Penal inclou un registre de pederastes i la castració química

Política

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres una reforma del Codi Penal que inclou un registre de pederastes i mesures de llibertat vigilada per a violadors i terroristes reincidents, que podrà allargar-se fins a 20 anys després de complir la condemna.

Entre les mesures de llibertat vigilada que recollirà l'avantprojecte de llei hi ha les compareixences judicials periòdiques, polseres electròniques de seguiment del condemnat, programes formatius de reinserció i fins i tot la castració química, en el cas de delinqüents sexuals i sempre que ho accepti el condemnat.

Totes aquestes mesures, però, no podran ser aplicades amb caràcter retroactiu als delinqüents que ja estan empresonats.

La reforma, anunciada pel ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, també preveu que els delictes de terrorisme més greus, com els d'assassinat, no prescriguin.

Renovació de cotxes vells
El consell també ha autoritzat una revisió del Pla VIVE (vehicle innovador/vehicle ecològic), que segons el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, serà més "atractiu" i "flexible" que l'anterior, aprovat el mes de juny i que després de 100 dies s'ha comprovat que no funciona.

L'actual Pla VIVE permet a les persones físiques, autònoms i pimes finançar el 100% del preu del vehicle nou, impostos inclosos, sempre que l'import de l'operació no superi els 20.000 euros. El programa preveu un tipus d'interès zero per als primers 5.000 euros, mentre que per a la resta de l'import s'aplicarà una taxa de l'Euribor a un any més un 2,5%.

Per poder accedir a aquest pla, cal que el cotxe antic tingui més de 15 anys i el vehicle nou ha de ser ecològic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.