Política

Rice assegura que ha arribat l'hora de crear l'Estat palestí

L’administració de George W. Bush vol que de la pròxima cimera israeliano-palestina, prevista per a finals de novembre als Estats Units, en surti algun resultat concret i per això continua pressionant les dues parts. La secretària d’Estat nord-americà, Condoleezza Rice, ha instat israelians i palestins a posar-se d’acord sobre un document “concret” per acudir a la conferència internacional, alhora que ha assegurat que ja ha arribat l’hora d’establir un Estat palestí.

“Francament, el temps de crear un Estat palestí ha arribat”, ha declarat Rice en el decurs d’una roda de premsa a Ram Al·lah (Cisjordània) després d’una entrevista de més de tres hores amb el president de l’Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas (Abu Mazen).

La cap de la diplomàcia nord-americana, que ha confirmat que la cimera se celebrarà a Annapolis, a prop de Washington, ha subratllat que, a parer seu, la creació de l’Estat palestí és “absolutament essencial, no només per al futur dels palestins i dels israelians sinó també per al Pròxim Orient i per als interessos dels Estats Units”.

Document “seriós”
Condoleezza Rice ha remarcat que israelians i palestins “no han d’intentar resoldre-ho tot en el document que pactin per al novembre, però aquest text ha de ser seriós, substancial, concret i ferm pel que fa als desitjos de tirar endavant”. La diplomàtica nord-americana ha subratllat als periodistes que Bush ha fet de la creació d’un Estat palestí independent “una de les seves més importants prioritats de cara a la recta final del seu mandat”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.