Política

Saura també 'destrempa' Iniciativa

Finançament

La reunió de diumenge passat a Vilanova entre Joan Saura i María Teresa Fernández de la Vega per frenar la compareixença de José Luis Rodríguez Zapatero al Congrés ha ferit sensibilitats dintre de la formació ecosocialista. Malgrat les declaracions públiques de conformitat amb l’actuació d’ICV a Madrid, ja han començat a aparèixer a la blogosfera ecosocialista les primeres veus crítiques amb l’actuació del número tres del govern català.

El regidor a l’Ajuntament de Montmeló, Jordi Manils, reconeixia al seu blog que no li agrada que Iniciativa hagi trencat la unitat d’acció que considera que fins aleshores lideraven i entén que la postura de la formació “ha quedat en entredit” i que s’hauran d’explicar molt bé els beneficis d’aquest pacte.

Més crític es mostra el militant ecosocialista de Mataró Jordi Merino, que diu que se sent defraudat i titlla de coitus interruptus la marxa enrere d’Iniciativa. Merino acusa també Saura d’haver acabat amb la “trempera” que havia suposat la unitat de tots els partits per aconseguir un bon sistema de finançament.

Una mica més al nord, el militant ecosocilaista de Blanes Máximo Rica se sumava a les veus crítiques i admetia des del seu quadern digital tenir de nou la impressió que Iniciativa “havia tornat a salvar els mobles al PSC” en actuar sota el concepte de “responsabilitat”.

Són els primers indicis que l’acord de Saura a Madrid ha originat entre alguns militants d’Iniciativa una mala maror i una sensació de desorientació –també per episodis anteriors com la gestió de la sequera– que amenaça d’arribar fins al congrés del mes de novembre.

Al mes de novembre també caduca la pròrroga que Iniciativa ha pactat amb el govern de l’Estat espanyol per presentar un nou sistema de finançament i és quan es debatran al Congrés de Diputats els pressupostos generals de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona
judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

barcelona
Unió Europea

Tornar a fer gran Europa

Brussel·les
Josep Quesada i Tornero
Alcalde de Cardedeu (PSC)

“Hi ha un incivisme important i encareix la taxa d’escombraries”

Cardedeu
Joan Masferrer i Sala
Cap de l’oposició de Cardedeu (ERC)

“El porta a porta s’havia de fer [...], però també genera remor”

Cardedeu

Cardedeu, per a les famílies

Cardedeu