Política

Solbes no desvela si seguirà fins al final de la legislatura

El vicepresident econòmic Pedro Solbes va marejar ahir la perdiu sobre la seva continuïtat fins al final de la legislatura ara que Espanya està a les portes de la recessió. “A partir de certes edats un ha de començar a pensar de què ha de viure...”, va ironitzar Solbes, que l’agost que ve farà 67 anys. Quan se li va demanar més precisió, Solbes no va desvelar si plegarà a mig mandat i només va avançar que no es presentarà a les eleccions.

Solbes transita per tots els fòrums arrossegant la pregunta sobre el seu futur i un esmorzar ahir del diari Cinco Días no en va ser una excepció. Quan el primer executiu de l’aerolínia Vueling li va preguntar què vol que li portin els Reis, Solbes va confessar que només sap què no vol que li portin: “Més sorpreses”.

Minuts més tard, Solbes va voler corregir alguna interpretació sobre l’abast de què havia volgut dir. “Que no em presentaré a les properes eleccions”, va precisar, autodescartant-se per a les llistes del PSOE del 2012. I marxarà a mitja legislatura? “Això no ho he dit ni ho penso dir”, va deixar en l’aire sense comprometre per endavant la continuïtat al ministeri durant els propers tres anys.

A la Moncloa, on s’havia reunit amb el seu homòleg marroquí Abbas El Fassi, José Luis Rodríguez Zapatero va refredar l’opció de rellevar Solbes adduint que el govern està “compromès amb el pla d’estímul econòmic i tots els ministeris tenen assignada una tasca”. Evocant el “sentit de la ironia” del seu cervell econòmic, el president va apuntar que Solbes porta dient que vol dedicar més temps a la vida privada des que el 2003 el va fitxar per al seu comitè de notables per fer el programa electoral. David Vegara, secretari d’Estat d’Economia i mà dreta de Solbes, va negar amb matisos que es vegi com a relleu: “En aquest moment, en absolut”.

Tot i que sonava amb força a l’inici del mandat, la hipòtesi que el ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, rellevi Solbes a mitja legislatura s’ha anat desinflant progressivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.