Política

Zapatero diu que Economia presentarà una nova proposta de finançament "en els pròxims dies o setmanes"

Política

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha promès aquest dimecres que "en els pròxims dies o setmanes" el ministeri d'Economia presentarà un nou document de reforma del finançament autonòmic que "vol acordar al més ràpidament possible" per "complir les prescripcions normatives" i "aconseguir un sistema més harmònic, equitatiu" i amb més "coresponsabilitat fiscal". Zapatero ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, que li ha recordat que no ha complert cap termini.

Segons el president espanyol, el seu govern "ha complert raonablement" els seus compromisos amb Catalunya i ho farà també per "fer un bon sistema de finançament" per a "Catalunya i Espanya". "Ho farem bé, no precipitadament, bé i per a tothom", ha afirmat.

Una nova fase
Zapatero ha apuntat que la "fase de consultes i d'intercanvi d'opinions" posterior a la presentació de la primera proposta de finançament del govern espanyol (rebutjada per Catalunya i una bona part de la resta d'autonomies) "està a punt d'acabar" i donarà pas a la presentació del nou document.

A més, ha assegurat que el seu full de serveis respecte a Catalunya el jutgen els ciutadans, que en les últimes eleccions van expressar un "vot progressista majoritari" com "segur que també li sembla bé a Ridao donat el govern del qual forma part a Catalunya". "Si els compromisos es jutgen pel que els ciutadans diuen –ha afirmat Zapatero–, crec que hem complert raonablement amb Catalunya".

Actitud "intolerable"
El president espanyol ha respost d'aquesta manera a una pregunta del secretari general d'ERC, Joan Ridao que ha apuntat que l'actitud de Zapatero respecte al finançament és "intolerable" i li ha recordat que "el seu full de serveis amb Catalunya està ple d'incompliments".

Ridao ha advertit a Zapatero que "no tensi més la corda" i "no abusi més de la seva paciència, que no és infinita", ni intenti tampoc "endossar qualsevol cosa" a Catalunya, perquè el president espanyol és "un especialista en aquest tipus de cabrioles en l'últim segon de la pròrroga". "L'acord –ha dit Ridao– ha de ser un bon acord", perquè, "si no, nosaltres no el subscriurem" i preferim 'un no acord que un mal acord".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.