Política

Solbes assegura que la Generalitat participarà en la gestió del Prat

El vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha reiterat aquest dimecres que la Generalitat participarà en la gestió de l'aeroport del Prat. Solbes ha explicat que "inicialment" la nova societat de gestió dels aeroports estarà participada al 100% per capital d'Aena, però posteriorment un 30% "s'obrirà a altres iniciatives" privades, i pel que fa a la gestió d'aeroports amb un volum de passatgers com el del Prat, "evidentment es donarà entrada a les corresponents comunitats autònomes".  "Està previst que sigui així en el cas de la Generalitat de Catalunya", ha dit, tot i que encara no se sap en quin percentatge.

Solbes ha recordat que la reforma del model aeroportuari és un compromís del govern espanyol i que l'agost del 2008 el consell de ministres va definir les línies bàsiques d'aquest nou model. El vicepresident econòmic del govern espanyol ha fet aquestes manifestacions en resposta al diputat de CiU Pere Macias, que ha recordat que els estatuts del nou ens gestor dels aeroports "suposen la impossibilitat de la participació de la Generalitat de Catalunya i de les institucions catalanes a l'aeroport del Prat, tal com es va comprometre el president del govern espanyol". Per aquest motiu li ha preguntat si pensa vetllar perquè la Generalitat pugui participar de la gestió de l'aeroport del Prat en la nova organització.

Segons Macias, els estatuts de la nova societat de gestió dels aeroports "sembla que no tenen res a veure amb el que ha dit Solbes" perquè recullen que el capital de les societats mercantils per a la gestió dels aeroports "pertanyerà íntegrament" a l'Estat. Per tant, segons Macias, la "porta oberta" a la participació de la Generalitat "es tanca de forma flagrant" i tan sols permet de forma "vergonyosa" que una "ínfima minoria" dels membres del consell d'administració no siguin representants de l'Estat.

"Això no és el que el president Zapatero es va comprometre amb Maragall", ha dit Macias, que ha recordat que a Catalunya "hi ha una greu frustració" amb l'última proposta d'estatuts de la nova societat de gestió dels aeroports. Per aquest motiu li ha demanat que es "rellegeixi" els expedients i "corregeixi el rumb" d'Aena que "cada dia està més desenfrenada".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona