Política

El PSOE i el PP competeixen en elogis al discurs de Nadal del rei Joan Carles

El secretari de Ciutats i Política Municipal del PSOE, Antonio Hernando, ha considerat aquest dijous "oportú i coherent" el missatge llançat pel rei espanyol en el seu tradicional discurs de la nit de Nadal, en què va demanar que "es deixin de banda les posicions partidistes o particulars per treballar per l'interès general, que en aquest cas és combatre la desocupació".

Hernando ha assenyalat que el missatge de Joan Carles de Borbó destaca "la necessitat d'unitat davant els grans temes d'Estat". "Unitat davant els desafiaments als quals s'enfronta la societat espanyola, el principal d'ells la crisi, i que insisteix en la confiança de la capacitat de la societat espanyola per tirar endavant", ha indicat.

A més, el dirigent socialista ha destacat que els missatges han estat "clars i nítids", i que l'al·lusió a "tibar del carro" es fa "a tots els partits polítics, interlocutors socials i agents econòmics".

Hernando, que ha subratllat que el rei Joan Carles "ha demostrat una vegada més que és el rei de tots els espanyols", ha indicat que el PSOE considera "important" aquest discurs, ja que es produeix des de la perspectiva històrica i experiència que proporcionen els 30 anys de vigència de la Constitució Espanyola.

"Compartim els tres missatges transmesos pel rei i que podríem resumir que 30 anys de Constitució ens han anat molt bé, ja que ens han proporcionat el període més llarg de la història de benestar, prosperitat i progrés, que units combatent el terrorisme som més forts per derrotar-lo i que junts sortirem més de pressa d'aquesta crisi", ha assenyalat.

El PP comparteix el discurs "al 101%"
I en la mateixa línia d'elogies al monarca, el vicesecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, ha assegurat que el seu partit comparteix "al 101%" la "recepta" oferta per Joan Carles per superar la crisi, basada en "el rigor, el realisme, l'ètica i l'esforç".

González Pons ha coincidit amb el rei en la necessitat que tots "tibem del carro" per afrontar la situació econòmica i ha afegit  que els populars ho faran "presentant propostes constants" per "treure Espanya del fangar". També ha assenyalat que Joan Carles I va fer servir "dues paraules clau", que van ser "unitat i confiança". "Va parlar d'unitat davant el terrorisme, i ho va fer d'unitat per derrotar al terrorisme", ha observat.

El portaveu popular també ha rebut amb "satisfacció" la referència que el rei va fer a la recuperació de la relació d'Espanya amb els Estats Units. Per a González Pons, "els últims anys aquesta relació s'ha vist molt deteriorada per prejudicis insensats i per una política exterior inapropiada", per la qual cosa ha instat, "ara que tenim una oportunitat, a recuperar el temps perdut i situar-nos com un aliat preferent dels Estats Units".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.