Política

El primer ministre palestí, Salam Fayyad, dimiteix per facilitar un govern d'unitat nacional entre Hamàs i Al-Fatah

El primer ministre palestí, Salam Fayyad, ha presentat aquest dissabte la seva dimissió al govern de Mahmud Abbas per facilitar la creació d'un govern d'unitat nacional entre Hamas i Al-Fatah. L'Organització per l'Alliberament de Palestina es reunirà aquest migdia per considerar la dimissió de Fayyad.

Segons han informat fonts properes al primer ministre, la carta de renúncia de Salam Fayyad deixa ben clar que "aquest pas va dirigit a donar suport als esforços de creació d'un govern de consens nacional", i afegeix que aquesta renúncia serà efectiva "immediatament després de la formació del govern, en cap cas més tard d'aquest mes".

Les dues faccions palestines enfrontades van arribar a un acord per formar un govern d'unitat nacional durant la conferència interpalestina celebrada al mes de febrer al Caire.

Salam Fayyad va ser nomenat primer ministre palestí el juny del 2007, quan el president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, va dissoldre el govern d'unitat existent.

El primer ministre era aleshores Ismail Haniyeh, de Hamàs, formació que va guanyar les eleccions parlamentàries al gener del 2006. L'elecció de Fayyad, exfuncionari del Banc Mundial i amb bones relacions amb els governs occidentals, va ser un intent d'Abbas de recuperar els ajuts de la comunitat internacional congelats des de la victòria de Hamàs.

El comitè executiu de l'Organització per l'Alliberament de Palestina es reunirà aquest dissabte per valorar la dimissió del primer ministre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.