Política

Empat tècnic entre el PNB i el PSE a tres mesos de les eleccions a Euskadi

Política

El PNB guanyaria les eleccions al Parlament basc amb un 34% dels vots emesos (prop de 400.000 sufragis) però arribaria a un empat tècnic en escons amb el PSE-EE, que obtindria el suport del 32% dels votants (350.000 paperetes).

Aquests resultats suposarien que el PNB podria aconseguir entre 26 i 28 escons (en l'actualitat compte amb 22 més els 7 d'EA, partit amb el qual es va presentar en coalició en les últimes eleccions autonòmiques), davant els 25-27 que aconseguirien els socialistes, que en aquests moment disposa de 18 escons.

Aquestes són algunes de les conclusions de l'informe que ha realitzat l'equip de l'Euskobaròmetre de la Universitat del País Basc i que s'ha fet públic aquest divendres sobre estimacions electorals de cara als comicis bascos del pròxim mes de març.

Les dades s'han obtingut a través d'entrevistes domiciliàries portades a terme entre el 15 d'octubre i el 7 de novembre.

Segons aquest estudi, el PP mantindria la tercera posició amb un 16% dels vots i amb 13 o 15 escons (ara en té 15); EB seguiria amb els seus tres actuals (un 4% dels vots), i EA, que es presenta en solitari, tindria assegurats dos escons (un 4% dels sufragis).

Aralar (3% dels vots) mantindria el seu actual escó de Guipúscoa; la nova formació UPyD es quedaria sense representació parlamentària (2% dels vots), i pel que fa a l'esquerra abertzale il·legalitzada comptaria amb una intenció directe de vot d'un 7% (100.000 vots).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.