Política

El tribunal farà públic dilluns que ve si suspèn o no el judici contra Ibarretxe, López i Otegi

El tribunal que des d'avui jutja el lehendakari, Juan José Ibarretxe, els dirigents del PSE-EE Patxi López i Rodolfo Llauris, i  cinc membres de l'esquerra abertzale, entre ells Arnaldo Otegi, per mantenir reunions amb la il·legalitzada Batasuna, comunicarà dilluns que ve la seva decisió sobre les qüestions prèvies plantejades per les parts, entre elles si accepta la suspensió de la vista, tal com han sol·licitat la Fiscalia i les defenses de López i Llauris i de l'esquerra abertzale.

El president del tribunal, Manuel Díaz de Rábago, i els altres dos magistrats que l'integren, José Antonio Subiñas i Juan Carlos Benito-Butrón, s'han retirat a deliberar si cal suspendre el judici, fins a la pròxima sessió, convocada dilluns 12 de gener a les 9.30 hores.

Així ho ha dit Díaz de Rábago a la sala de vistes número u del Tribunal Superior de Justícia del País Basc, que ha anunciat a les 13.50 hores la fi de la primera sessió del judici.

La defensa del lehendakari ha retirat la qüestió prèvia en què demanava la suspensió del procediment, que han sostingut la resta de les defenses i el ministeri fiscal, perquè vol demostrar la innocència d'Ibarretxe i argumentar la legitimitat de les trobades que va mantenir amb la il·legalitzada Batasuna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.