Política

Cau a París el número dos de l'aparell logístic d’ETA

Terrorisme

Les forces de seguretat franceses van detenir ahir a París Ekaitz Sirvent Auzmendi, considerat el número dos de l’aparell logístic de la banda terrorista ETA. Sirvent Auzmendi, nascut a Zarautz (Guipúscoa) i relacionat amb la kale borroka, va ser arrestat, en una operació de les policies francesa i espanyola, a primera hora de la tarda, a l’estació parisenca de Montparnasse, quan arribava a la ciutat en tren procedent de Bordeus. Actual responsable de falsificacions, havia format part de l’aparell polític de la banda.

Fugit de la justícia espanyola des del 2002, després de la desarticulació del comando Zelatun, en el moment de la detenció el presumpte etarra anava armat amb un revòlver Magnum 357 i se li va intervenir abundant material informàtic, diversos ordinadors i llapis de memòria. La gendarmeria francesa el va portar als locals de la policia antiterrorista de Levallois-Perret, a l’oest de París.

Es tracta de la cinquena persona relacionada amb ETA detinguda a França aquest any i, suposadament, la de nivell més alt dins de la jerarquia de l’organització terrorista.

El primer detingut va ser José Javier Irastorza González, Barojo, arrestat el 8 de gener a la localitat de Ziburu, propera a Sant Joan Lohitzune. Cinc dies més tard, el 13 de gener, la policia francesa va detenir Alejo Moreno, un dels 42 imputats en el cas que es va seguir a l’Audiència Nacional contra l’entramat Jarrai-Haika-Segi, i Lorea Zezeaga Mendizabal, sobre la qual hi havia una requisitòria per col·laboració amb ETA.

El quart detingut a França en aquests primers mesos del 2009 va ser Alexander Akarregi Casas, el 25 de febrer a Compeyre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.