Política

El govern català acorda donar suport a la candidatura olímpica de Madrid 2016

Política

El govern català ha acordat donar suport a la candidatura olímpica de Madrid 2016, oferint-li serveis públics i logístics i la possibilitat que Catalunya en sigui subseu si la ciutat és escollida pel COI per organitzar els Jocs Olímpics.

Preguntat per la posició d'Esquerra respecte aquest tema, que al seu moment va declinar el seu suport a la candidatura de Madrid 2012, el president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que la decisió de donar suport a Madrid perquè sigui seu olímpica es deu a un consens de tot el govern "tal com Madrid va fer amb la candidatura de Barcelona l'any 1992".

D'aquesta manera el president català s'esmunyia de fer referència a la polseguera que en el seu moment es va aixecar per la posició d'ERC respecte a la candidatura de la capital de l'Estat quan havia de ser candidata als Jocs Olímpics del 2012, que finalment es va endur la ciutat de Londres.

Les polèmiques declaracions van ser l'any 2004 en boca de l'aleshores president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, quan va denunciar "pressions i maniobres molt brutes" per impedir el reconeixement de la Federació Catalana d'Hoquei Patins com a membre de ple dret de la Federació Internacional d''Esports de Patinatge. Segons Carod, hi va haver pressions directes sobre caps d'Estat i de govern perquè la catalana no fos reconeguda a Fresno i va afirmar que les pressions eren "espanyoles".

A aquestes declaracions Carod va afegir "qui és incapaç d'articular adequadament el reconeixement de l'esport a l'interior del seu Estat està absolutament incapacitat per organitzar l'any 2012 uns Jocs Olímpics a la seva capital". El líder d'ERC va dir que seria incomprensible que "a partir d'ara, algú des de Catalunya pogués donar suport a aquesta candidatura".

En els cinc anys que han passat des d'aquestes declaracions, que va provocar el boicot al cava català, la posició dels republicans respecte la candidatura de Madrid s'ha anat suavitzant fins a acordar,ara, donar-hi suport, en favor d'una decisió unitària de tots els membres que formen l'actual govern tripartit de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.