Política

L'Eurocambra critica "l'urbanisme massiu" espanyol i demana castigar l'Estat sense ajudes comunitàries

Els eurodiputats del PP i del PSOE no han pogut evitar que el Parlament Europeu hagi denunciat aquest dimecres la "destrucció massiva" de les illes i la costa mediterrània de l'estat espanyol per la construcció.

L'Eurocambra fins i tot ha demanat a la Comissió Europea que suspengui les subvencions i ajudes dels fons regionals i de cohesió mentre el desenvolupament urbanístic espanyol violi la legislació comunitària. L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, ha advertit a l'ACN que aquesta crítica del Parlament Europeu és també un "avís" per a Catalunya, que si "cau en la temptació" de "normalitzar determinades pràctiques" rebrà "la mateixa resposta".

El ple del Parlament Europeu haurà de donar al març el vist-i-plau definitiu a l'informe de l'eurodiputada ecologista danesa Margrete Auken que la comissió de Peticions ha aprovat aquest dimecres, amb 23 vots a favor, 11 en contra i una abstenció.

L'Eurocambra no només ha rebutjat les esmenes amb què el PP i el PSOE han intentat suavitzar la crítica sinó que, a més, ha aprovat les que encara endureixen més la denúncia dels "guanys excessius" amb "l'urbanització massiva", la "corrupció endèmica" del "ciment i el formigó" i 'l'alarmant falta de confiança generalitzada".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.