Política

El Congrés rebutja facilitar l'apostasia

Religió

Tots els grups del Congrés han rebutjat aquest dimarts les iniciatives del grup parlamentari format per ERC, IU i ICV en les quals se sol·licitava al Govern que adoptés "les reformes legals oportunes" per establir un procediment que permetés "de manera ràpida i amb garanties causar baixa de les religions", així com que es revisessin els acords entre l 'Estat i la Santa Seu per eliminar "els privilegis que té l'Església catòlica".

El diputat d'ICV, Joan Herrera, encarregat de defensar la proposta per regular l'apostasia, ha assegurat que les persones que volen abandonar la fe cristiana s'enfronten "a un procés lent i incert" que moltes vegades els obliga a recórrer als tribunals. El polític ecosocialista ha defensat, a més, que s'havien de suprimir els noms dels apòstates del registre baptismal "ja que són dades personals subjectes a la llei de protecció de dades".

"Poder donar-se de baixa d'una religió, ha dit, és un dret recollit a la Constitució espanyola i internacionalment, de manera que la iniciativa pretén simplement que el Govern compleixi la llei". Segons l'opinió de l'ecosocialista, el PSOE, en votar en contra de la proposta, "avala que hi hagi organitzacions que estiguin fora de la llei".

En aquesta mateixa línia, el diputat d'ERC Joan Tardà ha criticat, en la seva defensa d'una iniciativa semblant, els "obstacles burocràtics" que posa l'Església per donar-se de baixa, fet que segons la seva opinió suposa "una resposta irresponsable a un acte de ciutadà responsable". Alhora, ha demanat al PSOE que donés suport a la iniciativa i "es deixi de tants temors", i alhora els ha acusat de trobar-se en una situació de "coitus interruptus" perquè quan "hi ha una conat que els bisbes els planten cara, vostès s'espanten".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.