Política

L'IRA Autèntic amenaça amb nous atemptats que podrien anar dirigits contra alts càrrecs del Sinn Féin

Món

L'IRA Autèntic, braç escindit de l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA), farà nous atemptats a la Gran Bretanya com a part de la seva campanya per a la unificació d'Irlanda, segons ha assenyalat un dels seus membres en una entrevista al diari irlandès Sunday Tribune. El representant del grup ha apuntat al viceministre d'Irlanda del Nord i dirigent del Sinn Féin, Martin McGuiness, i ha reivindicat l'assassinat el 2006 de l'antic líder i administrador del partit, Denis Donaldson.

A l'entrevista, el membre de l'IRA Autèntic assegura que portaran a terme atemptats "quan sigui oportú". L'IRA Autèntic, autor d'un atemptat mortal el mes de març passat a Irlanda del Nord, no té gaires suports entre la comunitat catòlica de l'Ulster.

L'any 2000 ja van demostrar capacitat per complir amb aquest tipus d'amenaces en llançar un atac de míssils contra la seu del MI6 a Londres. Atemptat que no va causar víctimes però que va tenir un gran efecte propagandístic.

L'IRA Autèntic es va escindir de l'IRA el 1997 quan es va iniciar el procés de pau que el 1998 va posar fi a 30 anys d'enfrontaments entre els catòlics republicans irlandesos i els protestants pro britànics a Irlanda del Nord. En les tres dècades d'enfrontaments van morir com a mínim 3.600 persones.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.