Política

Trias ataca el PSC amb un sofà atrotinat

El 13 de maig de 2007, l'aleshores director de l'AVUI i actualment president del consell editorial, Vicent Sanchis, publicava un article d'anàlisi política que començava amb la frase: "Si els socialistes presentem un sofà a l’Ajuntament de Barcelona, guanyem". L'articulista citava, com a pare de l'afirmació, un "dirigent de primera línia del PSC" protegit per l'anonimat.

La frase va fer fortuna. O almenys això sembla gairebé dos anys després: l'equip de Xavier Trias, aspirant de CiU a arrabassar l'alcaldia de la ciutat al PSC, ara representat per Jordi Hereu, acaba de llançar una campanya en què recupera la imatge del sofà socialista, vermell i atrotinat després dels 30 anys ininterromputs de govern municipal a l'altra banda de la plaça Sant Jaume.

El candidat-moble vell apareix en un vídeo que arrenca l'any 1979, l'any de la primera victòria socialista en les primeres eleccions democràtiques i de l'actuació de Betty Missiego a Eurovisió. La imatge de la cantant entonant Su canción en el festival que va estar a punt de guanyar és el punt de partida per a un clip que vol donar a entendre, segons els convergents, que l'Ajuntament barceloní està estancat i ancorat en el passat. Acaba amb l'eslògan Ventilem Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.