Política

Arxivada la denúncia contra Tardà pel seu "Mori el Borbó!"

Política

La Fiscalia ha arxivat la denúncia contra el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà per presumptes injúries i amenaces al rei i als magistrats del Tribunal Constitucional (TC), després que el 6 de desembre tanqués un acte de les JERC amb el crit de "Mori el Borbó!".

El sindicat Manos Limpias va denunciar el cas davant la Fiscalia General de l'Estat, i la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, ha decidit arxivar la denúncia, perquè no veu delicte en les declaracions del diputat republicà, "al marge de les formes més o menys encertades en el llenguatge utilitzat".

El dirigent d'ERC va pronunciar el discurs el dia de la Constitució de l'any passat, durant un acte de les Joventuts d'Esquerra a Barcelona, i va provocar una gran polèmica sobre la intencionalitat de les seves paraules. Després de rebre la denúncia, la Fiscalia va demanar als Mossos d'Esquadra que la informessin sobre les paraules exactes i el context en què les va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.