Política

Un policia mor tirotejat a Irlanda del Nord

L'atemptat segueix a la mort de dos soldats britànics, les primeres víctimes de terrorisme a l'Ulster des del 1998

Un oficial de polícia ha mort al voltant de les 23.15 (hora de Catalunya), després que d'un tiroteig a la localitat de Craigavon, de majora catòlica, en el comtat d’Armagh, al sud de Belfast i a 46 kilòmetres de la ciutat d’Amtrin, on va tenir lloc l’atemptat que dissabte va acabar amb la vida de dos soldats britànics, les primeres víctimes del terrorisme a l’Ulster des de 1998.

Tot i que a l’hora de tancar l’edició es coneixien molt pocs detalls, i cap grup no ha reivindicat l’acció, informacions difoses per la BBC suggereixen que l’autoria correspondria a dissidents republicans, encara que no necessàriament l’Ira Autèntic, organitzacio que es va atribuir l’acció contra la caserna d’Amtrin.

La zona de Craigavon és coneguda per ser una de les poques àrees d’Irlanda del Nord en què els republicans oposats al procés de pau encara reben alguna mena de suport. Les informacions de la BBC, sense confirmar encara, indiquen que el tiroteig ha tingut lloc durant una operació policial que investigava activitats sospitoses de dissidents.

Si es confirma l’adscripció de la víctima al Servei de Policia d’Irlanda del Nord (PSNI), l’escalada terrorista haurà estat especialment greu. El PSNI compta amb el suport de la majoria dels partits polítics de la regió, inclós el Sinn Féin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.