Política

Carretero adverteix que no se sotmetrà a un "judici sumaríssim" d'ERC

Política

Un metge fa de presentador d'un llibre sobre un dels periodistes més bregats del país durant els anys trenta. La Barcelona pecadora, de Domènec de Bellmunt, edició de Francesc Canosa, aixeca una expectació mai abans coneguda per l'editorial A Contravent. Amb una sala plena a vessar, amb prop de 150 persones, el Cercle Comarcal Lleidatà s'ha quedat petit aquest dimarts a la tarda per allotjar la primera aparició del líder de Reagrupament.cat, Joan Carretero, després de la publicació d'un article a l'AVUI aquest dissabte. El rètol identificatiu que tenia a la taula no deia res de la seva vessant política: és, simplement, un "metge de Puigcerdà". 

Si bé Carretero no ha fet referència durant l'acte a la seva reflexió sobre la necessitat de crear una candidatura que aglutini la sensibilitat independentista del país, sí que ho han fet la resta de ponents. Diversos exemplars de l'AVUI de dissabte corrien per la sala, i una bona estona abans que comencés l'acte la sala ja era plena i el tema de conversa era exclusivament l'hipotètic nou partit de Carretero i la situació d'ERC després del pacte de pau Carod-Puigcercós.

Després de la presentació, Joan Carretero s'ha vist envoltat de cop d'un munt de periodistes i de persones que el volien felicitar. Si bé no tenia previst fer cap valoració sobre la reacció de la direcció d'ERC al seu article, finalment Carretero ha assegurat: " tot el que havia de dir ja ho he dit a l'article. En tot cas, si la direcció [d'ERC] vol parlar amb mi, jo encantat de la vida de parlar-hi. Ara bé, jo em nego a ser sotmès a cap judici sumaríssim i anar a declarar el dia que ells vulguin. Jo ja els he dit que estic disposat a parlar amb ells quan vulguin i del que vulguin". El líder de Reagrupament.cat ha advertit: "sigui com sigui, jo no faré passos enrere, mai no els he fet". A les preguntes insistents dels periodistes sobre el seu article, Carretero els ha preguntat: "Segur que heu llegit l'article? És que allà ja ho explicava tot".

Carretero també ha qualificat "d'esperpèntic" que Catalunya sigui "l'únic país que ha estat incapaç de fer una llei electoral" i que, en canvi, ara hi hagi uns "prohoms importants que demanen una cosa tan estranya com una persona, un vot", en referència a la proposta de CpC. "Fan aquesta demagògia perquè volen acabar d'una vegada per totes amb les anomalies, perquè el bon progressista català només pot votar determinades coses, no com a comarques on de vegades voten coses estranyes", ha afegit amb ironia.

El líder de Reagrupament ha alertat de "l'abisme cada vegada més gran entre l'àrea metropolitana i les comarques", i ha fet una crida a "no deixar-se entabanar per determinades proclames progressistes dels prínceps rojos".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.