Política

Un altre grup escindit de l'IRA s'atribueix l'atemptat en què ha mort un policia a Irlanda del Nord

Belfast

L'IRA de Continuïtat, un dels grups escindits de l'Exèrcit Republicà Irlandès als anys vuitanta, s'ha atribuït l'atemptat que ha causat la mort d'un policia aquesta passada nit a Irlanda del Nord.

"Mentre segueixi havent-hi implicació britànica a Irlanda, aquests atacs continuaran", ha advertit el grup en un missatge. L'IRA de Continuïtat és un grup escindit de l'Exèrcit Republicà Irlandès diferent de l'IRA Autèntic però que també s'oposa al procés de pau.

L'agent, identificat com a Stephen Paul Carroll, de 48 anys, ha estat tirotejat a la localitat de Craigavon mentre investigava la denúncia d'una dona sobre una possible activitat sospitosa a la zona.

L'assassinat ha tingut lloc només 48 hores després de la mort de dos militars a la caserna de Massereene, al nord-oest de Belfast.

De fet, les primeres hipòtesis apuntaven que l'IRA Autèntic estava darrere d'aquest últim assassinat, ja que aquesta escissió de l'IRA sí que va reivindicar l'atemptat de fa dos dies a la caserna de Massereene, uns fets sobre els quals la policia continua investigant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.