Política

Principi d'acord a l'ONU per aprovar un text que demani l'alto el foc a Gaza

Els ministres d'Afers Estrangers occidentals i els dels països àrabs han arribat a un acord sobre els termes amb què s'ha de redactar una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU per demanar un alto el foc immediat a Gaza, i sotmetran el text a votació aquest dijous a la nit (hora catalana), a mitja tarda a Nova York, on hi ha la seu de les Nacions Unides. Ho ha anunciat  Riyad Mansour, representant permanent dels palestins a l'ONU, segons l'agència de notícies France Presse.

"Hi ha un acord, les esmenes àrabs han estat acceptades", ha declarat Mansour als periodistes.

Mansour es referia a un projecte de resolució proposat per la Gran Bretanya, sobre el qual els ministres àrabs havien fet esmenes. Segons fonts diplomàtiques, la versió esmenada del text "subratlla la necessitat i crida a l'alto el foc immediat a la franja de Gaza".

El text, la darrera versió del qual encara no s'ha fet pública, hauria d'incloure també una crida a una retirada immediata de les forces israelianes de Gaza, una aturada de les hostilitats dirigides contra civils (inclosos els llançaments de coets cap a Israel), l'obertura dels punts fronterers cap a Gaza i l'accés de l'ajut humanitari per a la població.

La tensió a l'ONU és creixent des que fa dies que el Consell de Seguretat es troba bloquejat sense ser capaç de tirar endavant cap resolució, i s'ha multiplicat aquest dijous arran de la mort d'un treballador de l'agència de les Nacions Unides per als refugiats palestins en un atac israelià a la zona. L'agència ha anunciat que deixava de distribuir ajut humanitari per no posar en perill els seus empleats, i el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha qualificat "d'inacceptable" haver de suspendre el repartiment d'aliments i altres articles de primera necessitat.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona