Política

Touriño diu que vol ser un president "sense lligams" del BNG i sense "imposició lingüística"

El candidat del PSdeG, Emilio Pérez Touriño, aposta ara per un canvi d'estratègia en plena campanya. S'ha desvinculat dels seus socis del govern del BNG i ha demanat el vot majoritari per a la seva formació per poder ser un president "sense lligams". Touriño ha afirmat que les enquestes fan "tremolar" els populars perquè els sondeigs diuen que no governaran i que no tindran el suport de la majoria. "Totes les enquestes –ha dit- coincideixen que estem en condicions de guanyar les eleccions i us dic que les guanyarem".

En aquest punt, el candidat socialista ha afirmat que no s'acontenta amb ser president, sinó que vol "més força" per al seu partit per poder governar "sense lligams", en clara referència als seus socis de govern. Fonts del seu equip apuntaven aquesta setmana que l'aliança de govern amb els nacionalistes del BNG pesa sobre els seus electors, que no estan satisfets de tenir un soci com Quintana.

El líder del PSdeG ha volgut ser clar pel que fa a la polèmica sobre la llengua i ha utilitzat una retòrica que ben segur que no convenç els seus socis del BNG. "les llengües ni es prohibeixen ni s'imposen, sinó que s'estimen i es defensen. Això és el que vol Galícia, i no passaré pel tub d'una imposició doctrinària d'un o altre signe, perquè l'educació ha de ser una educació amb llibertat per ser cada dia més cultes, iguals i lliures".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.