Política

Rajoy demana a Zapatero que canviï l'equip econòmic capitanejat per Solbes

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquest dimecres que el seu executiu està posant sobre la taula "tots els recursos" per plantar cara a la crisi i per "preparar" l'Estat per a una recuperació "que es produirà" i que permetrà tornar a crear "ocupació". Segons Zapatero, l'executiu posa en marxa aquestes mesures tot i "l'escassa ajuda" del líder del PP, Mariano Rajoy, que li ha tornat a recriminar des del Congrés la incapacitat del govern espanyol a l'hora de posar en marxa polítiques que permetin que l'economia torni a créixer. Rajoy ha reclamat a Zapatero un "canvi radical" en la política econòmica i que substitueixi el seu equip econòmic, en clara referència al ministre d'Economia, Pedro Solbes.

Zapatero ha recordat que la crisi no afecta tan sols l'Estat, sinó tota l'economia mundial, que passa per la pitjor situació des de la Segona Guerra Mundial. Segons el president espanyol, el govern espanyol ha plantat cara a la situació amb mesures de suport al sistema financer per garantir la liquiditat; donant suport a empreses, famílies i autònoms a través de l'ICO; posant en marxa un fons d'obra pública per valor de 10.000 milions d'euros "que tindrà efectes en les pròximes setmanes"; impulsant plans de suport a la indústria, i creant mesures de bonificació per generar ocupació.

Canvi radical en la política econòmica

Mariano Rajoy li ha recordat que fa un any l'executiu espanyol el titllava de "catastrofista" per advertir sobre el deteriorament de la situació econòmica, i ha destacat que l'Estat passa per la pitjor situació econòmica de la seva història. "Som de llarg el país amb més atur de la UE", ha dit, mentre que "l'afiliació a la Seguretat Social ha caigut en 1,2 milions de persones des del març del 2008".

El líder del PP li ha demanat que faci "un canvi radical en la seva política econòmica" perquè "Espanya necessita lideratge, confiança, una altra política pressupostària i fiscal i reformes estructurals". També li ha demanat que canviï el seu equip econòmic, que "ja no val" així com "la meitat del seu govern", que "està instal·lat en el no-res". "L'economia espanyola no pot aguantar gaire temps més així", ha dit Rajoy, i "ha de canviar radicalment perquè ens està posant a tots en una situació límit".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.