Política

Els crítics d'ERC, contra Madrid 2016 i la subseu catalana

El suport a la candidatura de Madrid per organitzar els Jocs Olímpics de 2016 ha provocat la reacció dels crítics d'ERC, que s'han desmarcat de la posició del govern català, que dóna suport a les aspiracions madrilenyes, i de la direcció d'ERC, que manté que s'hi afegeix a canvi d'una subseu per a Barcelona. Uriel Bertran, líder del corrent intern Esquerra Independentista (EI), adverteix en el seu blog que "el govern espanyol ha promès més de 15.000 milions d’euros a Madrid en infraestructures si és escollida per a organitzar els jocs".

"No cal que els catalans siguem massa intel·ligents per adonar-nos que una part de la inversió projectada per fer realitat Madrid 2016 l’haurem de pagar, una vegada més, nosaltres, i que això agreujarà la discriminació que pateix Catalunya i els Països Catalans quan a inversions en infraestructures", afegeix.

Respecte la posició oficial del seu partit, Bertran considera "que no és correcte justificar el seu suport a la candidatura olímpica de Madrid 2016 argumentant que en realitat es dóna suport, no a Madrid, sinó a Barcelona com a possible subseu olímpica".

"No m’imagino Londres, París, Atenes i a cap altre capital d’una nació, després d’haver estat seu olímpica d’uns Jocs, i de rebre el reconeixement de tot el món, demanar, si us plau, que li permetin ser subseu olímpica i organitzar, per exemple, alguns partits de voleibol platja . A més això no resol la discriminació en inversió d'infraestructures que patirem", argumenta.

En un afegit final, el líder d'EI assegura que "si algú pensa que l'Estat també va ajudar la candidatura olímpica de Barcelona el 1992, només recordar que fins i tot aquell any el dèficit fiscal de Catalunya amb Espanya va ser enorme".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.