Política

L'esquerra abertzale intentarà concórrer a les eleccions sota la plataforma Demokrazia Hiru Milloi

Una quinzena d'integrants de l'agrupació Demokrazia Hiru Milloi (D3M) han presentat aquest migdia a Bilbao un nou projecte per concórrer a les eleccions del proper 1 de març. Els dirigents,  que s'han declarat "abertzales i d'esquerres", han demanat als ciutadans d'Euskadi que acudeixin a ajuntaments i notaris per donar la seva signatura per tal que la plataforma pugui presentar-se a les eleccions.

Entre els impulsors de la iniciativa hi ha els exdirigents d'Herri Batasuna (HB) Julen Aginako o Itziar Aizpurua, els representants d'ANB Unai Zurrano o Ane Legorburu, i la qui va ser portaveu  d'AuB, Itziar Lopetegi. L'agrupació defensa el seu dret a participar en unes eleccions "com a ciutadans", conscients que la policia investiga ja els camins possibles per il·legalitzar-la si Batasuna hi està al darrere.

En la seva declaració de principis, la plataforma D3M -en referència als tres milions d'habitats que hi ha a Euskadi, Navarra i el País Basc francès- afirma que el repte electoral a Euskadi, "no Ibarretxe-López o López-Ibarretxe, sinó la necessitat d'un autèntic canvi" al qual tenen por el PNB. La intenció de la nova agrupació és "acumular forces i impulsar un espai independentista i progressista per al canvi polític i social a Euskal Herria". 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.