Política

ERC canvia de soci preferent a Euskadi i substitueix EA per Aralar

ERC ha anunciat aquest dijous l'inici d'una "relació bilateral i preferent" amb Aralar, en un comunicat en què no fa referència al seu soci d'Euskadi fins ara, Eusko Alkartasuna (EA). El vicesecretari de Coordinació Interna i Acció Electoral d'ERC, Eduard López, ha apuntat que aquesta relació comença en la decisió de presentar-se junts als propers comicis europeus del 7 de juny. El soci preferent històric d'ERC a Euskadi ha estat sempre EA, que, segons ha confessat, s'ha molestat per l'acostament dels republicans a Aralar.

La formació liderada per Joan Puigcercós, destaca que la formació de l'esquerra abertzale "ha confirmat les seves expectatives de creixement i consolidació en les darreres eleccions basques". No obstant això, Equerra Republicana assenyala que aquesta relació va "més enllà d'una simple entesa de caràcter puntual" i que això es tractarà en la trobada que els dirigents dels dos partits tindran la setmana vinent.

Fonts d'ERC han manifestat que s'intentarà fer compatible l'acord amb Aralar i amb Eusko Alkartasuna, tot i el malestar actual d'EA. Eusko Alkartasuna està preocupada per l'increment d'Aralar a les eleccions basques i el descens del seu partit, i tem que la formació abertzale guanyi més protagonisme com a referent independentista a Euskadi, fins i tot, dins la candidatura a les europees.

López ha explicat que la unió amb Aralar és lògica davant "de les novetats que s'han produït en el mapa polític basc arran de les recents eleccions a Euskadi i de les complicitats ideològiques més que evidents entre dues forces clarament independentistes i d'esquerres". El vicesecretari d'Esquerra ha remarcat també que "Esquerra continua treballant per vertebrar una àmplia coalició de forces polítiques que li permeti presentar-se amb garanties a aquests comicis europeus".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.