Política

La reunió d'urgència del Consell de Seguretat de l'ONU pel míssil llançat per Corea del Nord acaba sense acord

Nova York

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides ha decidit no acatar cap resposta immediata al llançament d'un míssil aquest diumenge per Corea del Nord. Així ho ha explicat el president de torn de l'organisme i ambaixador de Mèxic davant de l'ONU, Claude Heller.

Després de la reunió, feta la nit passada a petició del Japó, Heller va assenyalar que els països membres del Consell de Seguretat continuaran les converses per determinar quina resposta han de donar degut a la "serietat de la situació".

Tot i que Corea del Nord assegura que el llançament del coet tenia com a única finalitat posar un satèl·lit experimental de comunicacions en òrbita, en el marc del seu programa espacial, el Japó, Corea del Sud i els Estats Units estan segurs que Pyongyang volia aprovar el seu míssil de llarg abast Taepedong 2, dissenyat segons ells per transportar ogives nuclears i arribar a un objectiu a una distància semblant a la que separa Corea del Nord d'Alaska.

Tots els aliats dels Estats Units han qualificat el llançament com una provocació i una amenaça per a l'estabilitat i la pau. A més, entenen que es tractava d'una clara violació de la resolució 1718, que prohibeix al règim de Pyongyang qualsevol activitat relacionada amb el desenvolupament o el llançament de míssils balístics.

Crida a la calma
D'altra banda, alts càrrecs de Rússia i la Xina havien cridat a la calma davant de la reunió d'urgència prevista en el Consell de Seguretat de les Nacions Unides. El ministre rus d'Exteriors, Serguei Lavrov, ha demanat a la comunitat internacional que demostri una aproximació "equilibrada i cautelosa" a la reunió. La seva homòloga xinesa, Jiang Yu, ha dit que esperava que les parts implicades mantinguessin "la calma".

"Els membres del consell de seguretat han acordat continuar amb les consultes per donar una apropiada reacció", ha apuntat Heller, el qual ha recalcat la "responsabilitat" de l'organisme que presideix davant de "la urgència de l'assumpte".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona