Política

Conde-Pumpido denuncia falta de col·laboració de la Policia Nacional

El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, ha acusat la Policia Nacional de no atendre les indicacions de la Fiscalia del Tribunal Suprem en els processos d'impugnació de les candidatures de l'esquerra abertzale i només fer cas de les ordres del jutge instructor de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

Conde-Pumpido, en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, ha justificat així el fet que abans de les eleccions europees la Fiscalia del Tribunal Suprem, que ha obert diligències després de la convocatòria dels comicis, hagi sol·licitat un informe sobre les possibles candidatures abertzales només a la Guàrdia Civil. Pumpido ha recordat que és gràcies a la Guàrdia Civil que s'ha evitat anteriorment la presentació de llistes de l'esquerra abertzale.

"Hem obert una diligència d'investigació a la Fiscalia del Tribunal immediatament després que s'hagin convocat les eleccions i hem sol·licitat a la Guàrdia Civil, dic la Guàrdia Civil perquè és la que ens ha permès realment impugnar ANB i EHAK, hem demanat a la Guàrdia Civil, no a la Policia...", ha dit Conde-Pumpido quan, en aquest moment, ha estat preguntat sobre la distinció entre els dos cossos.

"Faig aquesta distinció perquè quan vam presentar la il·legalització d'ANB i EHAK i quan vam presentar la impugnació d'Askatasuna i D3M vam haver de basar-nos en els informes de la Guàrdia Civil perquè la Policia no atén les indicacions de la Fiscalia del Tribunal Suprem, només les del jutge instructor", ha remarcat.

El fiscal general de l'Estat ha matisat després, ja en declaracions als periodistes, que la Policia Nacional en general funciona molt bé i que es referia a una qüestió concreta, de la qual ja ha parlat amb el ministre d'Interior, Alfredo Pérez-Rubalcaba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona