Política

La nova estratègia d'Obama a l'Afganistan busca eliminar Al-Qaida

La destrucció d'Al-Qaida, després de set anys de guerra, serà l'eix de la nova estratègia dels EUA per a l'Afganistan, on s'enviaran 4.000 soldats més i funcionaris civils. Així ho ha anunciat aquest divendres el president Barack Obama.Obama ha presentat la revisió estratègica a l'Afganistan en un acte a la Casa Blanca, al costat de la secretària d'Estat, Hillary Clinton, el secretari de Defensa, Robert Gates, i el cap del comandament central, el general David Petraeus.

"La situació és cada cop més perillosa" a l'Afganistan, ha indicat el president nord-americà, que ha precisat que "nombroses avaluacions d'intel·ligència han advertit que la xarxa terrorista Al-Qaida planteja activament atemptats contra els Estats Units des del seu refugi al Pakistan".

Segons Obama, que ha ordenat la revisió estratègica immediatament després de la seva arribada a la Casa Blanca fa dos mesos, "la seguretat de tot el món està en joc".

La nova estratègia té com a objectiu "desactivar, desmantellar i derrotar Al-Qaida al Pakistan i l'Afganistan i impedir el seu retorn a qualsevol d'aquests països en un futur". El pla tindrà diversos aspectes: militar, civil, ajuda econòmica i cooperació internacional.

En l'àmbit militar, es busca fomentar ensinistrament de les forces de seguretat afganeses, que es vol que comptin amb 134.000 soldats i 82.000 policies. Amb aquest objectiu, els EUA enviaran un contingent addicional de 4.000 soldats nord-americans, que tindran la missió de combat i suport i que aniran arribant gradualment al país en els pròxims mesos.


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.