Política

El PSOE diu que la pujada dels impostos no afectarà "en cap cas" les rendes mitjanes i baixes

Alonso assegura que la mesura està "completament justificada"

El portaveu parlamentari del PSOE al Congrés, José Antonio Alonso, ha assegurat aquest dilluns que la pujada "moderada, fraccionada i temporal" dels impostos directes que planteja el govern de Zapatero està "completament justificada" per la crisi i "en cap cas" afectarà negativament les rendes mitjanes i baixes.

En declaracions a Onda Cero i la COPE, el dirigent socialista ha insistit que l'executiu planteja elevar la imposició directa "als que més tenen", si bé ha dit que el llindar de renda de 50.000 euros anuals apuntada pel ministre de Foment s'emmarquen en una reflexió personal i "no serà la referència" d'Economia i Hisenda.

Alhora, ha instat les rendes altes a acceptar la "solidaritat bàsica" d'una proposta fiscal que beneficia el país en el seu conjunt i li dóna "més cohesió i més serveis públics". En aquest sentit, ha assegurat que tampoc cap grup polític de l'oposició "pot dir que no".

"La pressió fiscal espanyola és manifestament inferior a la mitjana de la Unió Europea, per tant, tenim marge", ha insistit Alonso, que ha acusat el PP de mantenir una posició "purament negativa" per no "donar un cop de mà" amb l'excusa de la modificació fiscal. "S'inventen aquest tipus de coses i abans que es presentin els pressupostos ja diuen que no", ha lamentat.

En qualsevol cas, el dirigent socialista ha assegurat que la columna vertebral dels comptes públics per al 2010 "serà la que marqui l'executiu" espanyol, sense "prejudicis" a l'hora de negociar amb cap grup parlamentari, però amb la vista posada en el manteniment dels compromisos socials amb els "més desafavorits", i en l'austeritat de la despesa pública.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.