Política

Mas ironitza que el cas Palau s'està girant contra el tripartit

El president de CiU acusa el govern d'"anar de caça" contra els convergents, però "una part de la perdigonada ha anat contra ells"

El president de CiU, Artur Mas, ha ironitzat aquest dijous sobre el fet que el tripartit volgués "caçar" inicialment CiU pel cas Palau de la Música i ara s'hagi adonat que la seva primera "perdigonada" ha ferit els mateixos socialistes en el govern i l'Ajuntament de Barcelona.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Mas ha dit que PSC, ERC i ICV-EUiA van crear la comissió d'investigació al Parlament pel cas Palau, amb la finalitat d'erosionar CiU.

Però, segons Mas, el tripartit no va calibrar que la fiscalia podia acabar demanant al jutge citar a declarar com a testimonis el conseller Antoni Castells, el tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, Ramon García-Bragado o l'exprimer tinent d'alcalde, Carles Martí, entre altres, pel cas de l'hotel de luxe al costat del Palau.

"El tripartit s'organitza per anar de caça i agafa l'escopeta amb la inestimable ajuda del PP. Se'n van de cacera contra la llebre que va per davant, que és CiU. Però resulta que l'escopeta deu estar mal carregada i, quan disparen la perdigonada, una part va contra ells", ha comentat Mas utilitzant un símil per descriure la situació.

Tot i que no s'ha pronunciat sobre si CiU tornarà a demanar formalment la compareixença del conseller, com aquest dimecres va fer el PP, sí que ha recordat que CiU ha defensat des del principi que havien de comparèixer a la comissió tant Castells com el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal –citats tots dos pel sumari del cas Pretòria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.