Política

Joan Herrera exigeix a CDC que expulsi Alavedra i Prenafeta del partit

El secretari general d'ICV destaca que la resolució de Garzón "contrasta poderosament amb la mala imatge del senyor Fèlix Millet dormint a casa seva sense haver pagat cap fiança"

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha exigit aquest dissabte a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) que expulsi del partit els exalts càrrecs Macià Alavedra i Lluís Prenafeta després de la decisió d'ahir del jutge Baltasar Garzón de decretar la presó per a tots dos.

Herrera ha criticat que CDC s'hagi limitat fins ara a "esperar" que Alavedra i Prenafeta, que van assumir responsabilitats de govern en la Generalitat en l'etapa de CiU, lliuressin els seus carnets de militants, i ha demanat "contundència" per respondre davant els casos de corrupció.

Dit això, el dirigent ecosocialista s'ha felicitat de la resolució de Garzón, que ahir a la nit va decretar presó per a Alavedra i Prenafeta, a més de per a l'alcalde i el regidor d'Urbanisme de Santa Coloma de Gramenet i per a l'exdiputat del PSC Luis García.

La decisió de Garzón "dignifica i demostra que no hi ha impunitat", ha assegurat Herrera, que ha destacat que aquesta "contrasta poderosament amb la mala imatge del senyor Fèlix Millet dormint a casa seva sense haver pagat cap fiança".

El dirigent d'ICV ha reclamat a més un pacte de regeneració política que hauria d'obligar en primer lloc a tots els partits a "anar a fons" en l'exigència de responsabilitats als imputats en casos de corrupció.

El PSC ha convocat per al pròxims dilluns una reunió extraordinària de la seva executiva en la qual aprovarà l'expulsió dels tres militants inculpats en la trama de corrupció urbanística destapada per l'Audiència Nacional, entre ells l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.